Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسین محمدزاده، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما ضمن بازدید از غرفه ایکنا در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم واقع در مصلای امام خمینی(ره) در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا؛ در رابطه با فضای جدید و مبتکرانه غرفه شبکه قرآن در نمایشگاه که موجب جذب مخاطبان می‌شود، بیان کرد: این اتفاق برای اولین بار در نمایشگاه رخ نداده است و شاید اولین فضاها در مسابقات قرآن و از یک یا دو سال قبل ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر شبکه قرآن و معارف سیما تصریح کرد: ما تلاش کردیم که از صرف انعکاس‌دهنده یک فضا، این فضا را به یک برنامه تلویزیونی تبدیل کنیم. به عبارت دیگر اگر برنامه‌ها را در رسانه به برنامه‌های الف، ب، ج و د، تقسیم‌بندی کنیم، نوع برنامه‌های انعکاسی از نوع برنامه‌های د است و سعی کردیم که برخی از اتفاقات را در حد برنامه د نگه نداریم و آن را ارتقاء داده و با انواع و اقسام تولیدات و آیتم‌های مختلفی که دیده می‌شود، به برنامه ج و حتی برنامه ب تبدیل کنیم.
محمدزاده با بیان اینکه در این رابطه قاب تلویزیون در بحث قالب به عنوان محور قرار می‌گیرد، پس مقتضیات تلویزیونی را در این زمینه افزایش دادیم تا هم در قالب و هم در محتوا تبدیل به یک برنامه تلویزیونی شود، ادامه داد: در مسابقات به چنین توفیقاتی رسیده‌ایم. اگر مسابقات کشوری، مسابقات بین‌المللی و حتی مسابقاتی که خود سازمان قرآنی دانشگاهیان در قالب مسابقات بین‌المللی دانشجویان مسلمان برگزار می‌کند، ما از صرف یک انعکاس‌دهنده مسابقات، آن را به یک مسابقه تلویزیونی تبدیل کردیم.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما گفت: بنابراین ما در فضای مسابقات به چنین ارتقایی دست پیدا کردیم و سعی کردیم در اکثر برنامه‌هایی که برای انعکاس دعوت می‌شویم و در آن‌ها حضور پیدا می‌کنیم، بررسی کنیم که آیا می‌توانیم این برنامه‌ها را به یک برنامه تلویزیونی ارتقا دهیم یا خیر. قاعدتاً فضای قابل عرضه و قابل دیدن نمایشگاهی با دکوراسیونی که مسئولان نمایشگاه تدارک دیدند و هدفشان نیز این بود که مسائل کاملا خوب دیده شود، باعث ایجاد انگیزه در ما شد که همین ارتقا را در برنامه‌هایی که در نمایشگاه داریم نیز به وجود آوریم یعنی صرف انعکاس‌دهنده از زاویه دوربین نباشیم، بلکه در انعکاس خود، قاب تلویزیون را محور قرار داده و آن را به یک برنامه تلویزیونی تبدیل کنیم.
وی بیان کرد: در آن قسمتی که شبکه قرآن و معارف سیما در نمایشگاه حضور دارد و برنامه‌ها اجرا می‌شود، گویا تلویزیون برنامه‌ها را طراحی تلویزیونی کرده که این امر با طراحی و پیش‌بینی قبلی انجام شده و این مسئله در دستور کار برای ارتقاء برنامه‌های انعکاسی به سطح برنامه‌های تلویزیونی قرار دارد.
محمدزاده در ادامه در رابطه با برنامه‌های شبکه قرآن و معارف سیما در رابطه با جذب مخاطب عام و حتی مخاطب غیر مذهبی، بیان کرد: ما هنگامی که برای خدمتگزاری در شبکه حضور پیدا کردیم، تعاریف شبکه را با دوستان مطرح کرده و به یک تعریف مشترک رسیدیم. از نظر شخص بنده و کارشناسان رسانه، شبکه تخصصی به این معنی نیست که مخاطب آن خاص باشد بلکه به این معنا است که موضوع آن خاص است.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با بیان اینکه شبکه تخصصی شبکه‌ای است با موضوع خاص اما مخاطب عام،‌ گفت: اگرچه ما غیر از پیک ساعاتی که به مخاطبان عام اختصاص دادیم و این قشر را مخاطب هدف خود در طراحی برنامه‌ها می‌دانیم، برخی برنامه‌ها مخاطب خاص خود را دارد، اما در برنامه‌هایی که در پیک ساعت تلویزیون است، سعی کرده‌ایم که مخاطب هدفمان مخاطب عمومی باشد. ما می‌توانیم بسیاری از برنامه‌ها را داشته باشیم که موضوع آن‌ها قرآن ولی مخاطب آن‌‌ عام است.
محمدزاده اظهار کرد: یک کارویژه قرآنی در ماه مبارک رمضان که مربوط به کل رسانه ملی است، کارویژه رسانه ملی در حوزه قرآن در ماه مبارک رمضان و به مناسبت چهلمین سال انقلاب اسلامی است. این کارویژه شامل برگزاری و انعکاس‌دهنده چهل محفل باشکوه ترتیل قرآن کریم در ماه مبارک رمضان از اماکن متبرک سراسر کشور است. هم‌اکنون نیز جدول این کارویژه با عکس و تصاویر مربوط به آن محافل، تکمیل شده و تمام شبکه‌های تلویزیونی چه سراسری داخل تهران و چه سیمای استان‌ها اقدام به پخش آن می‌کنند که این یکی از افتخارات رسانه ملی در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی است.

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی محمدحسین محمدزاده انعکاس 40 محفل ترتیل چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی رسانه ملی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۱۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاش تلویزیون، این مدلی نبود

امروز روز مهمی برای فوتبال ایران در عرصه باشگاهی است؛ با توجه به اهمیت دیدار‌هایی که قرار است برگزار شود، ممکن است سرنوشت قهرمان این دوره از بازی‌های لیگ برتر مشخص شود. دست بر قضا دو بازی بسیار مهم هم قرار است برگزار شود که هر دو تأثیرگذار و تعیین‌کننده خواهند بود. یکی در تبریز که استقلال صدرنشین با تراکتور مچ‌اندازی می‌کند و دیگری در تهران که سپاهان به مصاف پرسپولیس می‌رود.

برگزاری هر دو دیدار در یک روز، چهارشنبه بزرگی را رقم زده و با توجه به حساسیت موجود در جدول رده‌بندی، اهمیت این دیدار‌ها را اگر از دربی بیشتر نکند، دست‌کمی از آن هم ندارد. این دو بازی با توجه به حضور تماشاگرانی که برای گرم‌شدن میدان پا به ورزشگاه می‌گذارند، ویترین مناسبی برای تبلیغ این رشته ورزشی در ایران است. البته که با توجه به رشد فضای مجازی، چنین ویترینی بیش از گذشته در عرصه بین‌المللی معرفی شده، ولی فرصت بی‌نظیری بود که بتوان از کنار آن بیشترین بهره را برای معرفی چهره دیگری از ایران برد.

قبل از ادامه مبحث همین ابتدا باید تکلیف را مشخص کرد که چنین روایتی با علم و آگاهی از این موضوع پیاده می‌شود که فوتبال مثل قبلا دغدغه کوچه و بازار نیست. درست در روز‌هایی که سفره‌ها کوچک‌تر شده‌اند، خیلی نیاز به دلِ خوشی است تا برای بازی‌های لیگ برتر، مثل سابق سرودستی شکسته شود. با علم به این موضوع، ولی بازهم می‌شد از این فرصت، استفاده درخوری کرد به شرط آنکه تلویزیون، این مدلی نبود.

این مدلی بودن تلویزیون در چند مورد خلاصه می‌شود؛ اول و مهم‌ترین آن‌ها انحصارطلبی است. صداوسیما سال‌های زیادی است که اجازه تأسیس و رشد شبکه‌های خصوصی را نمی‌دهد و همه چیز باید تحت سیطره‌اش قرار بگیرد. حتی اگر قرار به فعالیت بر بستر اینترنت هم باشد، باز باید این نهاد نیمچه چراغ سبزی نشان دهد. ناگفته پیداست که چنین نگاهی، روایت را یک‌سویه و رفته‌رفته مخاطب را دلسرد می‌کند. نگاه تکراری به وقایع با چهره‌های برمدار مانده، اجازه ذوق‌زدگی از مخاطب را می‌گیرد.

پیامد اصلی آن، ریزش مخاطب است. اتفاقی که چندسالی است رخ داده و به گواه آمار همین نهاد و البته اظهارات مسئولان رده‌بالایش، برنامه‌ها دیگر مخاطب چندانی ندارند. تمام مواردی که در بالا گفته شد، شامل برنامه‌های ورزشی می‌شوند. انحصار در این مورد تأثیرش را گذاشته و مخاطب مثل سابق استقبالی از آن ندارد. تازه برای فوتبال، خاصه از نوع پخش زنده‌اش، شرایط برای تلویزیون بهتر است و همچنان در زمره برنامه‌های پربیننده‌اش محسوب می‌شود.

ناگفته پیداست که این پربیننده‌بودن در مقایسه با سایر برنامه‌های کنونی است وگرنه کیست که نداند آمار در مقایسه با گذشته در همین بخش هم چنگی به دل نمی‌زند.

پس دومین مدل تلویزیون که در چنین روز مهمی برای فوتبال می‌توانست بهتر باشد، ولی نیست، ریزش مخاطبش به‌واسطه رانده‌شدن اکثر متخصصان و سپردن امور به دست آن‌هایی است که آمار نشان داد، صلاحیت چندانی برای تولید محتوای جذاب و البته مخاطب‌پسند ندارند.

غلبه نگاه پولی بر کیفیت هم دیگر مدل تلویزیون است که مخاطب فوتبالی را در چنین روزی آزار می‌دهد؛ پخش آگهی‌های بازرگانی تا یک ثانیه مانده به شروع بازی و زیرنویس‌های ناتمام در طول ۹۰ و چند دقیقه هم نشان می‌دهد که تلویزیون از پخش فوتبال، به دنبال بهره مالی است. افزایش درخور نرخ‌های آگهی در زمان پخش دیدار‌های مهم هم مهر تأییدی بر این ماجرا است. این موارد بخشی از تلاش برای انحصارطلبی تلویزیون در چنین رویداد‌هایی را توجیه می‌کند؛ هرچند تمامی اتفاقات را شامل نمی‌شود. حالا دیگر، سخن‌گفتن از این بحث که‌ای کاش این نهاد کمی با همین فوتبال که از ثانیه به ثانیه‌اش درآمدزایی می‌کند با روی خوش تا می‌کرد و دستی در جیب می‌کرد تا باشگاه‌های تا بن گرفتار بدهی را نجات دهد، امری آرمان‌گرایانه به نظر می‌رسد.

اصولا، اما در دنیایی بهتر، در چنین چهارشنبه‌هایی که مردم هم دل و دماغی برای پیگیری بازی‌های فوتبال داشته باشند، فضا برای رقابت آزاد باز است تا هر شبکه تلویزیونی که خدمت و کیفیت بهتری در پخش و تولید محتوا دارد، بتواند میهمان خانه‌های مخاطب شود. هرچند شاید مخاطب هم مجبور شود اندکی پول برای تماشای این زیبایی بپردازد، ولی آن‌وقت دیگر خیالش راحت است که نقد و نگاه یک‌طرفه‌ای به او خورانده نمی‌شود و قرار نیست با دیدن لحظه به لحظه برمدارماندگان، با آگهی‌های ریزودرشت، زیرنویس‌ها و تبلیغات عجیب و غریب که به میانه میدان هم کشیده شده و تولید محتوایی که فاقد جذابیت و کیفیت است، لذت تماشای یک بازی فوتبال از او سلب شود.

دیگر خبرها

  • ویژه برنامه‌های شهادت امام جعفر صادق (ع) از شبکه قرآن
  • سری جدید برنامه‌های «مهمانی» و «برمودا» ساخته می‌شود
  • آزمون تخصصی حفاظ قرآن کریم در گلستان برگزار می شود
  • فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی آخر هفته
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • حمله به کنیسه‌ای در پایتخت لهستان با ۳ بمب آتش‌زا
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • هنرنمایی قایدی مورد توجه شبکه تلویزیونی امارات (فیلم)
  • کاش تلویزیون، این مدلی نبود
  • انعکاس ویژه برنامه‌های روز خلیج فارس ۱۴۰۳ از صداوسیمای کیش