Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،از سال ۹۵ برنامه ای با نام «مخاطب خاص» از کربلا معلی به صورت مستقیم روی آنتن شبکه سه رفت؛برنامه ای که حال وهوای بسیار خاص ومتفاوتی را برای مخاطبان به ارمغان آورد. این شبها  نیز به مناسب اربعین حسینی روی آنتن می رود به همین بهانه با هادی آشتیانی، تهیه‌کننده برنامه‌تلویزیونی گفت و گویی  پیرامون از ایده تا تهیه و تولید برنامه تلویزیونی مخاطب‌خاص داشتیم  که در ادامه می خوانید:

مخاطب‌خاص چگونه شکل گرفت؟

سال ۱۳۹۵ استودیویی توسط سازمان هنری اوج در کربلا تجهیز و آماده شد که در ایام اربعین ۱۰ شب برنامه‌ا‌ی زنده روی آنتن می‌رفت و من به نمایندگی از شبکه ۳ سیما در این استودیو مشغول به‌کار شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از این اتفاق، جلساتی که با مسئولان اوج داشتیم پیشنهاد دادیم که برنامه‌ای هفتگی داشته باشیم که حدود پنج ماه در شعبان سال ۹۵ به صورت هفتگی شروع شد و تا امروز هم ادامه پیدا کرده است.

چقدر به اهدافی که «مخاطب‌خاص» داشته، رسیده‌اید؟

در این سال‌ها برنامه‌ مداوم زیارتی از یک نقطه را اینگونه نداشتیم و بیشتر به صورت مناسبتی پخش شده بود. کربلا فضای خاص خودش را دارد. ارتباط برقرار کردن بین مردم و حرم امام حسین (ع) یکی از اهداف مهم ما بود. به واسطه اینکه شب جمعه، شب زیارتی امام حسین (ع) است و مردم هم به امام حسین(ع) ارادت خاصی دارند. همه تلاش‌ما این است تا به بهترین شکل، این برنامه، تهیه و تولید شود.

حضور مجریِ ثابت در این برنامه، چقدر تاثیر بر مخاطب داشته است؟

در طول این سال‌ها، تجربه برنامه‌های دیگر هم اثبات کرده که باید از یک مجری، برای برنامه‌های این‌چنینی استفاده کرد. هدف ما هم این بود که با یک شخص خاص، برنامه دیده شود، تداوم برنامه با اجرای ثابت برایمان مهم بود. مردم «مخاطب خاص» را با رسالت بوذری می‌شناسند، آقای بوذری با همه‌ توان و انرژی در «مخاطب‌خاص» حاضر می‌شود و با همه‌ عوامل همکاری می‌کند. مطالعه‌ مداوم دارد و در این سال‌ها، مخاطب برنامه هم بسیار رضایت داشته است. با همراهی تیم تولید، ترجیح دادیم با ایشان کار را ادامه دهیم، البته برنامه «سمت خدا» هم این تجربه خوب را دارد که مجری تغییر نکرده است.

با توجه به اینکه تولید در شهر کربلاست، دستمزد عوامل این برنامه چطور تأمین می‌شود؟

مدتی است به خاطر اینکه هزینه‌ها به‌شدت افزایش پیدا کرده، هزینه‌ای که ما برای تولید دریافت می‌کنیم، بیشتر هزینه رفت و آمد است و چیزی به عنوان دستمزد به عوامل تعلق نمی‌گیرد و می‌توان به طور قاطع گفت که از سال ۹۷ تا الآن هیچ کدام از عوامل، دستمزد دنیایی نگرفته‌اند و همه تلاش خود را برای تهیه و تولید «مخاطب‌خاص» گذاشته‌اند.

خیلی پیام دریافت می‌کنیم که شما با پول بیت‌المال می‌روید و هر هفته کربلا هستید در صورتی که هزینه‌ای که به برنامه داده می‌شود، فقط به اندازه تهیه و تولید یک برنامه در تهران است.

حتی فصل‌هایی که بلیت هواپیما گران می‌شود، زمینی به کربلا می‌رویم و این مستلزم انرژی، زمان و گرمای ۵۰ درجه مسیر است، اما تمام گروه، پای کار مانده‌اند و عنایت خداوند است.

بیشتر عوامل اجرایی برنامه «مخاطب خاص» اهل کربلا هستند که از جمله آن‌ها، می‌توان به تصویربردار، کارگردان، عوامل فنی و... اشاره کرد. چند سالی‌ست که تلاش کردیم حتی در ایام شهادت پیامبر(ص)، امام حسن(ع) و امام رضا (ع) هماهنگ کرده‌ایم که عوامل در مشهد حضور پیدا کنند.

مخاطب‌خاص برای تولید و پخش از اتاق فکر استفاده می‌کند؟

چند وقت یک‌بار، کنار هم جمع می‌شویم و بیشتر به صورت فصلی برای محتوا تصمیم می‌گیریم، برداشت، محتوا و آیتم‌های برنامه از منابع روایی و زیارتی و از کلام اهل‌بیت (ع) استفاده می‌کنیم.

سعی کردیم این فضا را با زندگی امروز تلفیق کنیم تا یک اثر اخلاقی‌اجتماعی داشته باشد، اما عمده تلاش ما، تقویت باور‌ها و اعتقادات مردم است. سعی کردیم باور‌ها و اعتقادات مردم را در حوزه امامت، ولایت و ائمه افزایش دهیم و کارشناسان را بر اساس همین معیار استفاده می‌کنیم.

یک خاطره خاص، از «مخاطب‌خاص» در طول این سفر‌ها برای‌ما بگویید.

هر سفر برای ما پُر از خاطره‌ست. سراسر این سرزمین خاطره است، منتهی حس خوبی که مردم از طریق پیام‌ها به ما می‌دهند از همه چیز بهتر و ارزشمندتر است. حتی کسی بود که می‌گفت من در حال راحت کردن خودم از این دنیا بودم (می‌خواست خودکشی کند)، اما با دیدن برنامه شما از این کار انصراف دادم.

ما در برنامه «مخاطب خاص» سعی کردیم مردم را در دو حالت به زیارت امام حسین (ع) برسانیم. به صورت مجازی و در خانه و از نزدیک هم در حرم امام حسین (ع) حضور پیدا کنند. بحث زائر اولی‌هایی که تا به حال زیارت نرفتند را شروع کردیم و پیش‌بینی کردیم ویژگی این طرح این است که یک ریال کمک دولتی بابت این سفر ندارد و همه آن مردمی است و برای مردم هزینه شده است از این رو تلاش کردیم امکانات خوبی برای زائران در نظر بگیریم.

یک بخش آن توسط برنامه صورت گرفت و بخش دیگر توسط کمیته امداد صورت گرفت نکته جالبی که خود کمیته امداد اعلام کرده بود ۳۷ هزار در سال گذشته به واسطه پویش شوق زیارت از مددجویان کمیته امداد به کربلا مشرف شدند.

همه آن‌هایی که این سفر را تجربه کرده‌اند اثرات معنوی، مادی، روحی و روانی‌ است که برای آدم دارد را تجربه کرده‌اند و می‌دانند چقدر مؤثر و تأثیرگذار است و نتایج آن را در خانواده و جامعه، بسیار می‌بینیم. حتی بانی‌هایی متفاوت و خاصی را داشتیم که تعداد بسیار زیادی را راهی تجربه کردند و از هزار تومان تا میلیون‌ها تومان واریز می‌کنند و در این زیارت شریک می‌شوند.

برای اربعین چه برنامه‌ای تدارک دیده‌اید؟

با توجه به حال و هوایی که در آن‌جا وجود دارد هدف ما منتقل کردن همان حس و حال است و تمام تلاش‌ما انتقال درست این حس است.

خیلی انتقاد می‌شود که همین برنامه را در تهران تولید کنید و در کنار آن، تجربه‌ها و تصاویر را پخش کنید من سال‌ها برنامه‌های زنده مناسبتی و معارفی کار کردم با کارشناسان برنامه هم صحبت شده، اما نظر همه این است که آن فضا، مغناطیس و حسّ و حالی که در کربلا هست با خیلی از صحبت‌هایی که در یک استودیو صورت می‌گیرد، فرق دارد حتی ما برخی اوقات برنامه «مخاطب خاص» را تولیدی پخش می‌کنیم، اما پیام‌هایی را داریم که چرا زنده پخش نمی‌شود و مردم توقع آن را دارند که این ارتباط زنده و مستقیم باشد در تماس صوتی که مردم با برنامه دارند، به جای اینکه با برنامه صحبت کنند مستقیم با امام حسین (ع) صحبت می‌کنند درد و دل‌هایی را می‌کنند که با هیچ کسی نمی‌گویند.

در حوزه فضای مجازی هم فعالیت ویژه‌ای داریم و جزء برنامه‌های معارفی‌هستیم که در رتبه دوم استقبال فضای مجازی است و در مقایسه با خیلی از برنامه‌های غیر معارفی هم بالاتر هستیم. سعی کردیم به عنوان یک رسانه‌ای در کنار رسانه دیگر در فضای مجازی حضور داشته باشیم.

درباره تغییراتی که اخیرأ در برنامه شاهد هستیم، بفرمایید.

در حوزه ساختار، شکل و قالب برنامه، دنبال تغییراتی هستیم و به مرور در برنامه شاهد هستند، سعی کردیم فضایی را از برنامه گفت و گو محور به یک برنامه ترکیبی تبدیل کنیم و مردم را به صورت مستقیم با حرم و سیدالشهداء (علیه‌السلام) ارتباط داشته باشند.

با شبکه‌های عراقی هم در تعامل و ارتباط هستید؟

در فضای استودیویی که آنجا است، خدمات متقابل با شبکه‌های عراقی را شروع کردیم، اما شبکه‌های عراق، محدود هستند.شبکه جهانی کربلا، کار‌های خوب انجام می‌دهد و بیشتر پوشش برنامه‌های حرم امام حسین (ع) در این شبکه انجام می‌شود.

اما برنامه‌ای داریم که «مخاطب خاص» را به زبان‌های دیگر نیز داشته باشیم و جلساتی داشتیم که «مخاطب خاص» را به زبان اردو هم پخش کنیم. پیگیر هستیم که در یکی از شبکه‌های عرب زبان خوب برنامه، «مخاطب خاص» به زبان عربی و حتی انگلیسی پخش شود. امیدواریم بتوانیم روزی، مخاطب‌خاص را به چهار زبان (اردو، فارسی، انگلیسی عربی) روی آنتن داشته باشیم.

درباره پیاده‌روی اربعین هم برای‌ ما بگویید.

اربعین یک اتفاق خاص، ویژه، نادر و بی‌نظیر است. در کل تاریخ یک اتفاق متفاوت است و با هیچ عقلی قابل سنجش نیست عربستان با همه امکانات حج دو الی سه میلیون نفر برگزار می‌کند، اما اربعین با یک شرایط خاص و فضای ده برابر آن جمعیت شرکت می‌کنند و هیچ پولی خرج نمی‌کنند. یک اتفاق خاص که هر ساله پررنگ‌تر شده و دوستی و اتحاد مردم ایران و عراق بیشتر شود.

صحبت های پایانی درباره برنامه و پیاده روی اربعین بفرمایید.

«مخاطب خاص» اتفاق ویژه‌ای در تلویزیون بود که به عنایت امام حسین (ع) و دعای مردم صورت گرفت. از مردم و مخاطبان که می‌توانند از لحاظ فکری و همراهی کنند درخواست می‌کنم که ما را در انجام این مهم، یاری برسانند.

گفت و گو از الهام قبادی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برنامه تلویزیونی صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۳۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا سهرابی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سلامت را یکی از اصول بنیادین در قانون اساسی جمهوری اسلامی عنوان کرد و افزود: خوشبختانه برقراری دسترسی عادلانه سلامت به عنوان یکی از حقوق اساسی مردم همواره مورد توجه بوده و موفقیت‌های بزرگی نیز در این زمینه به دست آمده است.

وی، استقرار نظام شبکه بهداشتی در شهرها و روستاها را به عنوان یکی از دستاوردهای حوزه سلامت برشمرد که مورد تحسین و توجه جهانیان است.

به گفته سهرابی، به رغم تمام تلاش‌های صورت گرفته به دلیل وجود بیماری‌های متنوع و بلایای طبیعی و عوامل محیطی تهدید کننده سلامت مانند آلودگی هوا متأسفانه حق سلامت به صورت کامل نمی‌تواند محقق شود و مشکلات و چالش‌هایی زیادی در حوزه سلامت وجود دارد که برای رفع آنها باید برنامه‌ریزی مؤثر انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: در تمام جهان، چالش‌های سلامت مطرح است به نحوی که در حال حاضر نیمی از مردم دنیا به خدمات ضروری با کیفیت دسترسی مناسبی ندارند.

سهرابی با اشاره به محوریت انسان سالم برای توسعه پایدار؛ زندگی سالم را پایه و اساسی برای زندگی مولد و ایجاد یک جامعه شاد عنوان کرد.

وی تاکید کرد: برای تأمین سلامت در همه ابعاد باید زیرساخت‌های سلامت تقویت شود و مردم از نظر مکانی، زمانی و اقتصادی دسترسی مناسبی به خدمات سلامت داشته باشند.

سهرابی، تقویت بیمه‌ها و ارائه خدمات پیشگیری را راهکار اساسی برای تأمین سلامت عنوان کرد و افزود: خدمات پیشگیرانه مانع از تحمیل هزینه‌های مادی و معنوی سنگین ناشی از درمان بیماری‌ها به خانواده و جامعه می‌شود. بنابراین توسعه خدمات بیمه و خدمات پیشگیری می‌تواند راهکاری برای تأمین حق سلامت مردم باشد.

وی عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت را از جمله عوامل مهمی دانست که سلامت را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تبعیض، فقر، آلودگی‌های زیست محیطی را از عوامل بسیار مهم تأثیرگذار بر سلامت مردم در تمام دنیا برشمرد.

به گفته وی، با انجام مداخلاتی می‌توان بسیاری از شاخص‌های سلامت را تحت تأثیر قرار داد اما برای انجام مداخلات مؤثر نیاز به حمایت همه جانبه و همکاری‌های بین بخشی است.

سهرابی با اشاره به نقش مهم مشارکت مردم در تأمین سلامت و حمایت‌طلبی تاکید کرد: آحاد جامعه باید با نمایندگان خود در حوزه قانونگذاری و اجرایی در تماس باشند تا منجر به وضع و اجرای قوانینی شود که موجب ارتقای سلامت می‌شود.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با ترویج فرهنگ سلامت و استفاده از ابزارهای پیشگیری که حوزه سلامت در اختیار مردم قرار می‌دهد باید همه افراد را برای پیروی از الگوی زندگی سالم توانمند ساخت.

وی به افراد توصیه کرد که ضمن ارتقای سطح سواد سلامت خود حتماً اطلاعات مورد نیاز را از منابع معتبر تهیه کنند.

سهرابی، ابراز امیدواری کرد با همکاری بخش‌های مختلف اجرایی و قانونگذاری و مشارکت هرچه بیشتر مردم با حوزه سلامت، شاهد تحقق شعار امسال هفته سلامت با عنوان «سلامت خانواده با مردمی سازی سلامت» باشیم.

کد خبر 6094021 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • توطئه برهنگی برنامه نفوذ دشمن برای استحاله و براندازی است
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • کاش تلویزیون، این مدلی نبود
  • عوامل حمله تروریستی در هرات شناسایی و مجازات شوند
  • درخواست مخاطبان برای تولید نون‌ خ ۶
  • عوامل کشتار نمازگزاران در هرات شناسایی و مجازات شوند
  • میلان از استخدام خولن لوپتگی منصرف شد
  • کارگردان مشهور ایرانی: تلویزیون نمی‌بینم!
  • تشکیل سه پرونده برای بررسی امکان ابطال مصوبه حقوق و دستمزد کارگری ۱۴۰۳ / تبدیل حکم اعدام بابک زنجانی به ۲۰ سال حبس
  • عوامل «نون خ» با مردم صحبت می‌کنند